Printed from Vazelinas homepage - 18-04-2024 20:04:24

Historien


1980 - Oppstart

Vazelina Bilopphøggers starte' opp i romjula 1979 heme i bryggerhuset hass Arnulf Paulsen oppi Vindingstadbakken på Gjøvik.

Vænt distriktsuttagning i Rocke-NM

Mot våres egen vilje, vænt vi distriktsuttagning i Rocke-NM i -80. Da stilte vi opp på Gjøvik kino med å spelle Gene Vincent og Buddy Holly-låter på autentiske instrumenter.

Publikum juble', og vi vænt.

I landsfinalen i Trondheim vart vi uplassert, men vi gjorde øss bemerket likavel, spesielt etter at Høggar'n, Arnulf Paulsen, saga seg gjennom stålgitteret i garderoben med motorsag.

Rett tel topps på Norsktoppen

Seinere på sammar'n kom single-plata "Gi meg fri i kveld" og "Bilopphøggerboogie". Begge melodia gikk rett tel topps på Norsktoppen, og vi "måtte" gå i studio å spelle inn et album.

Vi spellte inn dei låten' "vi kunne" og som resulterte i albumet:
"24 timers service". Dette albumet solgte no helt jæv......

Vi solgte så mye, at vi sa opp arr'be og slutte' på skolen, for å kunne følge opp suksessen.

1981Gutta_Solbakken
1981 - Bjørn Berg vart slitin i knea

Detta året kom albumet: "Slitin i knea".

I mellomtida hadde vokalisten våres, Bjørn Berg, vørti' bytte ut med Viggo Sandvik. Hæn Bjørn gjorde det så bra på skolen, at han såg itte no framtid i å vara med øss tullinga. Det gjorde hæn rett i, i dag er'n Bjørn professor i kjemi.....(trur je).
1981Viggo_Rune_Sinclair 1981Chevrolet_Bislet_Bilutl_Ringebu
1981CoctailJohan 1981Johnsen_Dombaas
1981Eldar_Veske_Solbakken 1981Johnsen_Skyggelue

Vi byn'te etter hvert å få fasong på våre "live”-opptredener, og vi vart et meget etterspurt show-innslag på tivolier og festlokaler over hele landet.
1982 - Tel utlændet for fyste gong

I 1982 laga vi albumet "Blå lys". Da reiste vi tel utlændet for fyste gong, og spellte inn fire låter i et studio i London.

Members of the Royal Family

Det var forresten en fæl tur. Vi reiste over med to svarte limousiner og var i London i en viku. På tur'n hem'att miste' vi den eine bil'n, - kom i klammeri med pol'ti etter en radarkontroll, men slapp fri og kom øss hem'att med lydbånd og instrumenter etter at sjåfør'n hadde overbevist det engelske pol'ti at vi var "members of the Royal Family".
1983 - På tur med Bo Diddley

Året etter kom albumet "På tur". Da spellte' vi sammen med bl.a. Bo Diddley og et svært strykeorkester leid inn i frå Oslo Filharmonien. Vi vart spelemannsnominert, men fekk'n itte. Den fekk The Monroes. Men vi fekk en fin fest etterpå, og Vazelina fæn-klubb hadde økt' tel 12 500 medlemmer.

Spellejobber i USA

Neste høst reiste vi tel USA, og hadde booket inn flere spellejobber for å finansiere innspelling i Nashville.

Høsten det året reiste vi tel USA og hadde booket inn flere spellejobber for å finansiere innspelling i Nashville.

I Minneapolis spellte vi for en flokk gamle norsk-amerikanere. Dom hadde kjøpt seg billett for å høre på kjekk, norsk bygdeungdom, men fekk heller sjå en flokk med idioter.

Jo stillere det vart i salen, jo mere kjørte vi opp tempo med lydnivå og kneskjelv. Men etter å ha vørti' true' med å bli kaste ut, slo vi brått over tel Nidelven, Lappland og kjente utdrag fra Jens Book Jensens innspellinger. Vi fekk honoraret og ...
1984 - Innspelling i Nashville

... Nashville innspellinga vart heten "Fem fyrer med ved".
1985 - Fem års jubileum og fast arbe`

Et halvt år seinere gav vi ut en "Fem års jubileum" med fire bonusspor med den skotske Rock'a-Billy gruppa "Johnny & The Roccos".

Seinere såmmå året (1985) fekk vi for fyste gong fast arr'be på Det Norske Teateret med å spelle "Snekkersvekara" i Alf Prøysens "Trost i taklampa".

1986 - Musikk tel arbe'

Da sesongen var slutt på teateret, spellte vi inn albumet "Musikk tel arbe'". På release-turnéen, hadde vi øvd inn et show med Hege Schøyen.

Sommer-show med Hege Schøyen og Øystein Sunde

Seinere såmmå året hadde vi sommer-show i Tønsberg med Hege og Øystein Sunde. Showet het "Lufta er for alle", og endte opp på Chat Noir, der det gikk en hel sesong. Seinere vart det turné og TV-shows over en periode på to år.
1987 - Gå for gull

Da vi spellte på Chat Noir, gjorde vi albumet "Gå for gull".
1988 - Tempo

Da ble det også turné med ferdig rigget scene og garderobe fordelt på to semitrailere. Da vintar'n kom, slappet vi av som publikum under vinter-OL i Calgary.

På grunn ta revyspell og turnéer gikk det hele to år (!) før neste album vart klart. Vi klædde på øss "Dare-Devil-antrekk" og klatret opp på en Tempo 175 cc, og albumet het "Tempo".
1989 - Helt Høggern`t

Deretter kom showet "Helt Høggern't" med May-Britt Andersen og Pia Borgli som gjester. Med enda en turné og flere TV-shows, kom albumet "Full behandling".
1990 - Full behandling, ny bassist

Terje Methi tok over som bassist

Da vi seinere på året ville gå på en ny sesong med sommershow og Chat Noir-revy, sluttet Rune Endal som bassist. Han hadde vøri med i ti år, og det ment'n fekk vara nok. Vi ville jo gjenne ha'n med, men n' Rune hadde bestemt seg, og bassisten Terje Methi tok over plassen hass Rune.
1991 - 11 år uten kvinnfolk

Etter to år med diverse turnéer, TV-shows og itte minst reklamejobber, klinte vi tel med "11 år uten kvinnfolk".
1992 - Romantiske berettelser

Da brukte vi bl.a. et 829-telefonnummer tel å reklamere for albumet. For at annonsen skulle kunne publiseres, vart den plassert i kategori “Romantiske berettelser”. Men etter 14 dager vart vi tatt ta plakaten på grunn ta at berettelsene “ikke var romantiske nok”!

Men vi hadde det morro lell, og journalista’ hadde det enda mer moro hell det Televerkets “kontrollør” hadde.
1993 - Musikk te` film

I 1993 spellte vi inn soundtrack-albumet "Rock-a-Doodle". Itte så mange såg filmen, men albumet solgte tel gull, og mange ta låten er den dag i dag en ta publikumsfavoritta.
1994 - På høgg tid med Gammal Oppland

"Gammel Oppland" kom tel jul i -94. Albumet var på 75 minutt' med bonusspor hente' i frå showet "På høgg tid".

"Høgg Tid" var et show vi spellte i hoppes med a' Marianne Krogness og'n Nils Vogt på Dizzie Show-teater. Det var OG LIGNENDE-på Lillehammer, og Vazelina var deltager i åpning Håkonshall, Storhamarhallen, Fjellhallen og Vikingskipet(!)

Vazelina spelte også for idrettsutøvere, arrangører og sponsorer i fine, flotte nye hoteller som vart bygd’ i Mjøsregion’.
1995 - Høgg tid som TV show

Den sammar’n spelte vi ”Høgg Tid" på Hotell Klubben i Tønsberg. Detti showet vart itte spelt ferdig før TV-versjonen vart sendt på NRK i januar -96 med reprise i jula -97.
1996 - "Hææærli' på toppen ta væla"

Vintar'n og vår'n -96 var vi engasjert hos TV-Norge som husorkester i TV-showet "Comeback" med Hallvard Flatland.

Der spellte vi "live" for publikum på direkten hver fredag. Det gjorde at vi fekk muligheter tel å øve inn og laga nye låter og show-nummer for '96 og '97-sesongen.  

Høstturné rundt omkring hele landet

Albumet "Hææærli' på toppen ta væla" kom høsten -96. Detti albumet ble fulgt opp med turné rundt omkring hele landet. Da fekk vi med øss både Rørosmartnan, Finnmark, Vestlandet og Sørlandet. Ideen tel "Paulséno" og "Riverdæns" fekk vi forresten utpå natta da vi bodde på Utsikten kro og hotell i Kvinesdal. Vi hadde før på kvelden spellt på en plass som var kombinert sagbruk og bar, slik at stemningen smitte' over på orkesteret.
1997 - “Kællt i Tælt”

Vintar’n -97 starte vi planlegginga ta showet “Kællt i Tælt” på Kapp. Det første showet vi skulle sette opp og produsere selv. D.v.s. vi ble våre egne arbeidsgivere.

Støste showsuksess her i lændet

Detti showet endte opp som sammar’n støste showsuksess her i lændet. Og da kjem vi itte utenom Kapp Båtforening, - Rignes bryggeris største kunde utenom Aker brygge, som med enestående dugnadsånd klarte å gjennomføre et perfekt arrangemang i løpet ta dei fire viku’n showet vart spelt.

På dei fire viku’n kom det 16 000 tel Kapp på Ø. Toten, og det tok øss itte mer heller itte mer enn to forestillinger før vi bestemte øss for å laga et nytt show “tel neste år”.
1998 - For Fulle Seil

Vi satte Norsk rekord!

Da kom showet "For Fulle Seil". Detti showet ble en enestående suksess på Kapp. Mer enn 25 000 kom i løpet ta seks vikur, og vi i Vazelina satte norsk rekord i antall solgte billetter på et sommershow noen gang!
1999 - For Fulle Seil på Dizzie Showteater

Høsten 1999 ble "For Fulle Seil" satt opp på Dizzie Showteater i Oslo. Med stor suksess ble dette showet spellt en sesong fram tel jul.

Turné-vinteren 2000 ble booket allerede denne høsten. Denne turnéen ble den mest velykkede turné som Vazelina har spellt. Løypa denne vinteren var bl.a Olavshallen Trondheim, Elverum kulturhus, Hurtigrutens hus Stokkmarknes, Bodø kulturhus, Narvik kulturhus og Drammen teater i to vendinger. I tillegg spellte vi en del forestillinger for "lukket forsamling".
2000 - Jubileum, Hjulkalender TV serie og CD

I april/mai var vi i Fagerborg studio i spellte inn musikken tel ”Vazelinas Hjulkalender”. Kontrakten med TV2 vart itte ferdig forhændle’ før i april, derfor måtte vi setta i gang så fort vi kunne.

Og i største hemmelighet fekk vi gjort mesteparten ta innspellingen’ ferdige før vi starte’ opp med å øve på nytt show etter 17. mai.

Sammarshow-rekord med 25 000 solgte billetter

Sammar’n 2000 var vi klare med showet ”Hei Sveis!” i telt ved Kapp Melkefabrikk. Dette showet ble en stor suksess der vi tangerte vår egen “for alltid gjeldende” sommershow-rekord med 25 000 solgte billetter. Som ved tidligere showproduksjoner på Kapp, var detti et samarbeid i mellom Kapp Båtforening, Ø. Toten kulturkontor og Vazelina med produksjonsselskapet Kapp Strandhøggeri A/S. Detti showet var satt sammen ta helt nye og noen “nygamle” omarbeidede nummer i fra Vazelina-historien, så kalte “skamklipp” fra tidligere produksjoner.

Spesial-album te jubileum

Vi fakk å laga et spesial-album ”20 års jubileum” som vi kun solgte sammen med nummerert og signert program. Detti albumet hadde en del “live” innspellinger i frå Dizzie Showteater, og en del spesialinnspellinger ta enkelte scenanummer som f. eks “Snikkersvekara” og “Raufoss-Elvis”.

Inspelling av egen Hjulkalender på TV2

Fra september spelte Vazelina inn sin egen Hjulkalender på TV 2. Eldar og Viggo hadde i sammen med Alf T. P. jobbe´ med manus til denne serien i tre år, og endelig falt korta på plass for å produsere 24 episoder for sending desember 2000.

Hele serien ble produsert av Rubicon TV for TV2 i den gamle Fred. Olsen-hangaren på Fornebu. Scenografien ble så storslått at det itte bare kunne kjøres bil i mellom kulissene, vi kunne tel'og'med kappkjøre! (Husk at vi var med på å utforme manus sjøl!)

”den beste nye julesangen innspelt på mange år”

Albumet fra TV-serien kalte vi like godt "Hjulkalender". Albumet hadde nye låter som ”Hjul-jul” i Jul, og låta ”Hem att´ tel jul” ble av P4 kåret til ”den beste nye julesangen innspelt på mange år”. TV-serien ble en suksess med 800 000 seere hver dag (!).
2001 - Hei Sveis!

Vinteren og våren 2001 var vi på turné med ”Hei Sveis!” og kastet øss på div. ”strøjobber” over hele landet der et utendørs show i Nordkjosbottn 10. juni var av det mer minneverdige. Da var det strålende vær med snø på alle fjelltoppa. Vi var helt tullette og ælle var godt fornøgd.

Vi gjorde også en mini-turné for Hydro olieselskap. Det er også gode minner fra et selskap som nå ikke lenger eksisterer.

Første uka av august spelte vi ”Hei Sveis!” under Elvefestivalen på Vormsund. Resten av høsten fram mot jul gikk tel strøjobber ælle stann.

2002 - Sammarshov og juleshow

Januar 2002 vart starte med ”Får itte mer pudding tjukken” under direktesendt ”Idrettens Galla” frå Hamar.

Seks vikur for fulle hus.
Såmmå kvelden laga vi tittel’ ”Fri Flyt!” som skulle vara navnet på det nye showet på Kapp sammar’n 2002. Vi kastet øss på med nye låter som ”En glad og trivelig dag”, ”Lenge, lenge sida nå” og laga program og CD for salg i teltet på Kapp. Denni gongen vart programmet på mange, mange sider med historier om Toten-pop og Hamar/Kapp-ferja. Sjøl om sammar’n det året var kald og rå-sji’ (våt) spelte vi seks vikur for fulle hus.

Endelig hem att` te jul!2002plakat

Høsten var det strøjobber og øving tel juleshowet ”Endelig hem att’ tel jul!” Da skulle vi ha med øss a’ Maj Britt Andersen i showet. For fyste gong på over 13 år (sida ”Helt Høgger’t”, -89) spelte vi i hoppes med a’ Maj Britt, og det låt selvfølgelig like bra som det vi mente det skulle gjøra.

Hjulkalender på TV2 igjen

I desember kom reprisen ta ”Hjulkalender” på TV2, og Maj Britt og vi klemte tel med juleshow på Ås landbrukshøgskole og i surkustelt i Sandvika, Bærum. I Sandvika hadde Eldar og no’n karer frå et kranfirma dekorert en gammal Dodge med lysslanger og julepynt og hengt den opp i ei mobilkran over sirkusteltet på Kadettangen i Sandvika. Resultatet var at bilene på E-18 på øversida byn’te å kræsje på det glatte føret, og politiet og trafikksjefen i Akershus kom for å arrestere Eldar og ”alle andre som hadde noe med dette å gjøre” hvis itte vi heiste ned att bil’. Vi heiste jo ned’att bil under overoppsyn av politi og NRK-Østlandssendingen….

Resirkulering med LOOP

Året vart avslutte med en liten turné for resirkulasjons-organisasjonen LOOP. Torbjørn Berntsen høldt et flammendes engasjerendes foredrag og Vazelina spelte.
2003Elging2003 - Elging i solnedgang

Vintar’n 2003 gikk med tel turnering med ”Fri Flyt!”

Etter suksessen med juleshowet, vart a’ Maj Britt med øss kara på Kapp den sammar’n i forestillingen ”Elging i solnedgang”. I den forbindelse laga vi også denna gongen et program med CD, og musikken var en nyinnspelling med ”Blåklokke vikua” der Maj Britt sang og Vazelina for fyste (og itte siste gongen) spelte i hoppes.

Ny låt - ”Ingen skam å elske rakfisk!”

Høsten fram tel jul gikk med tel strøjobber ”hele løypa” med bl.a. Rakfiskfestivalen på Fagernes. Der var Vazelina med ny låt ”Ingen skam å elske rakfisk!” Da var det full fest og full jubel i rakfiskteltet om fredags kvelden, og full fest og full jubel i det såmmå teltet om lørdags morran’….
2004 - Show og DVD

Denni vintar’n brukte vi tel å spelle show med de ”gode, gamle” Vazelina-låtene. Etter flere år med diverse show-produksjoner, opplevde vi at folk trudde vi var i løypa med et ”come-back” da dom såg øss. Det hadde nok vist seg at vi på mange måter hadde eksludert øss sjø l i frå resten ta lændet med kun å spelle show på teaterscener i sentrale strøk. Defor bestemte vi øss for at i 2004 sesongen skulle vi spelle konserter med show-innslag på den gode ”gammaldagse” måten. Det gjorde at vi detta året spelte på plasser i Norge som vi itte hadde sett på 15-20 år(!). Vi var også veldig fornøyd med å kunne ta øss sammars’ferie. – det var faktisk litt fint å sleppe å stå i svart dress og hatt hår eneste kveld i juni/juli, men vi savne’ jo applausen…..

Rett og slett en DVD

Sammar’n og høsten brukte vi å’ tel å forberede og DVD’en Rett og Slett! Vi i Vazelina stod for manus og produksjon. Videoopptaka vart spelt inn på Toten i strålende høstvær ta’n Odd Ragnar Lund. Inn’høldte’ på DVD’en var gode gamle Vazelina-låter som for eksempel ”Blå lys”, ”Skinnmagre høner”, ”Åbbor” og noen helt nye låter som itte har vøri på no’ album før. Den hadde å’ mye tull-innslag som vart fønni på der og da, og planlagte tull-innslag i frå tidligere scene-show.

”Endelig hem’att tel jul”

Julebord-sesongen fullførte vi kara med å spelle Hjulbord-show i samfunnssalen på Oslo Arbeidersamfund. Detti showet var en bearbeidet versjon ta ”Endelig hem’att tel jul”, - kænsje spesiallaga for julemat og forfriskninger. Vi starte’ opp tredje helga i november og spelt fram tel jul.
2005 - Vazelina fyller 25 år!!!

Veldedighets-konsert

Nyåret startet med en veldedighets-konsert for Forut og flodbølge-katastrofen i Asia. Det ble arrangert i Fjellhaven, Gjøvik, og ”alle” popmusikere med telknykning Gjøvik var med. Konserten ble avsluttet med allsang både på scenen og i salen med ”På Gjøvik”. Det var fullt hus og ælvor og skjemt i frå scena, og kroner i kassa tel Forrut.

Feiret 25 års jubileum med TV-Show

Ellers startet vi vinteren med møter og manusskriving med tanke på en ”40-beste” og jubileums-show. Vi startet da på øverste hylle, og vart enige med NRK om et TV-program ”…en lørdag i august/september…”. Gjennom en kamerat Stein Østby i Toten Gammalbil-Klubb, fekk je idé-en ”at det hødde vøri tøfft å spelt inn show i Toten Brenneri på Lena, Ø. Toten”. Sjøl om bygningen bære var et tomt skall ta et gammalt brenneri, ville omivelser og itte minst navnet passe godt inn i Vazelinas verden. Etter flere befaringer og lange møter, vart det satt i gang produksjon av TV-show. Regissør vart en god gammal kamerat i Kampen Janitsjar (…og NRK-ansatt), Terje Haglund. Manus måtte vi stelle i stænn sjøl, men det var vi godt vænt med.. TV-showet 25-års jubileum ble sendt 10. september, og vart det programmet som var mest sett på TV den helja.

Gullplate for Bedre hell’ æll medisin

Jubileumsfesten vart jo å’ ganske så minneverdig. Da fekk vi gullplate for Bedre hell’ æll medisin og feste’ hele kvelden med tidligere Vazelia-medlemmer og andre venner og kjente. Musikkprogrammet tel dobbelt-albumet ”Bedre hell’ æll medisin” vart klart ut på våren.

Det kæn kænsje virke litt overlegent ta øss, men vi hadde problemer med å velja ut låter tel 40 beste! Nyinnspellinger på albumet var Nick Lowe’s ”Half A Boy, Half A Man” (Halve Helga på hele meg) og Eddy Cochran’s ”Summertime Blues”, (Sammarkveld Blues). Coveret vart å’ brå-fort ferdig, fordi Statoil var klare med en stor bestilling, men da måtte dom ha et cover-foto med en gong. - Da tegne’ je cover, og CD’er vart bestilt i tusenvis! 40 000 eks totalt, og Vazelina var igjen den artisten som solgte flest album i Norge! – vi kara har itte hatt så høg listeplassering på VG-lista sea ”Slitin i knea” i 1981.

100 år med Norsk pop-musikk

3. juni var Vazelina med på en historisk begivenhet på Ingjerstrand Bad. Da lot vi øss fotografere sammen med 30-40 andre historiske og aktive pop-stjerner. Der var dom nesten alle som har hatt betydning for norsk pop-musikk dei siste 60 åra. Vi stellte’ øss opp sammen med Nora Brockstedt, Beatnicks, TNT, Bjøro Håland, Jan Teigen osv. Bilden’ skulle brukes tel markedsføring ta en CD sammling som VG gav ut i forbindelse 100 år med Norsk pop-musikk.

Trofé for over en million solgte plater

Den 17. juni hadde vi en markering med dei to nye låten’ våres, og dei fekk terningkast 6 i Oppland Arbeiderblad! Vazelina fekk å’ såmmå dagen et trofé med ælle albuma våres inni ei gullramme. Troféet hadde itte no’ navn, men var en hedersbemerkning fordi Vazelina hadde solgt mer enn en million plater i Norge full pris, og kænsje væl så det, kænsje det riktige talet er mer enn det dobbelte! Psykiater Berthold Grünfeldt stod for den høgtidlige overrekkingen i Oslo. Troféet var et bevis på at vi hadde klart det bære en handfull (ei hand) med andre norske artister hadde klart, så da vart’ det for en gong litt alvorsord å’ på øss kara!

2005Milliontrofe
 

7000 glade trøndere

Sammarsesongen forløp seg ellers med ”strøjobber” over hele lændet. Selbufestivalen med mer enn 7000 glade trøndere var vel kænsje no’ ta det mest minneverdige denni’ sammar’n.

”Vazelina Hjul-kalender” tel bars’

Etter en runde med promo og signeringer for det nye albumet, var det nok en gong klart for juleshow. ”Vazelina Hjul-kalender” kom tel bars’att som reprise for 2. gong, og da var det bære å kaste seg på’n igjen. Forruten tv-sending, var det også denni gongen kalender, tegneserier og ”spinn-off” produkter i ælle butikka’, - så det var så det høldt denni’ jula å’, - ælle hadde Vazelina-kalender på veggen.

Ellers brukte je sjøl meste ta høsten med å øve på det som seinere skulle vara ei ”bombe” i januar 2006…….
Vazelistorien 2006 - Sensasjonen!

Viggo slutter - Kjetil tek over

Onsdag 1. februar erklerte Viggo Sandvik at han slutter som vokalist i Vazelina. Ny mann, - Kjetil Fosseid tek over mikrofon’. Kjetil er med dette den tredje vokalisten på scena med Vazelina.

Sea’ romjula 2004 har det vøri’ klart for kara i bandet at Viggo ville slutte. Da var det med en gong å by’ne å leite med lys og lykter etter ny mænn, men i største hemmelighet! For å hindre spekulasjoner om åffer n’ Viggo slutte, måtte vi opperere som hemmelige agenter. Flere karer har vøri bilde’ og flere’ ta dom tel og med prøvesang.

Det hele endte opp med at Kjetil var den beste for Vazelina. Han var forruten å vara en enestående vokalist, også en robust tøffing som kunne stå for en støyt, og det fekk hæn fort bruk for…Allerede på fyste dag på arr’be, - pressekonferansen, fekk Kjetil kamera i fra Dagsrevyen, Absolutt Underholdning, Østlandssendingen, Østnytt, VG, Dagbladet, osv. midt i trynet uten at hæl lot seg vippe ta pinnen.

Kjetil`s fyste jobb

Fyste jobb på scena var 2.februar i Bingsfosshallen sammen med skol’unger i frå Sørum. Her skulle unga synge sjølve, så jobben var jo itte helt som show-jobber vanligvis bruker å vara, men vi kom i mål. Paulsen, Johnsen og je var nok mer nervøse hell det’n’ Kjetil var! Dagen etterpå var det full gass med Vazelina show på Stålhuset i Haugesund, og det gikk som forventet, - jæv... bra!


Kjetil blir varm i trøya!

Det er jo klart at’n Kjetil nå etter hvert blir mer og mer intergrert i sceneshowet. Med Viggo hadde vi spelt mer hell 2000 opptredner, så vi var jo samkjørte på ælle måter, men hæn Kjetil er itte redd for å legge seg i selan’ så hæn blir jo bære bære og bære.

Nye prosjekt nå er jo innspelling ta nye låter, TV-serie/filmoppfølger tel Hjulkalender, ny CD, DVD. Med’n Kjetil bak mikrofon’, er det i allfall itte vokalisten det skar stå på!

Utover våren kom Kjetil mer og mer “inni det”, og våre nye prosjekt var et sommershow i Drammen, og et juleprogram for TV2. Sommershowet Dr. Ammens Sommercoctail vart spelt i telt i byparken i Drammen, og ble godt tatt i mot av byens befolkning, og showet fekk strålende kritikker. Etter en stutt ferie, var det klart for å planlegge innspelling ta TV-showet Endelig hem’att tel jul. Sammen med skuespiller og regissør, Arne Lindtner Næss, fekk vi skrivi’ ferdig manus, og satt opp en teknisk stab ta fotografer og alt som måtte tel. Innspelling vart lagt tel den gamle ærverdige Håkonshallen på Bøverbru (brukt i tekst Østby’s gammaldans, Slitin’ i knea, 1981). Og sammen med barnekor på Toten, Aspic, Tor Welo og ”lensmann” Svein Enger, vart programmet laga i november og sendt 22. desember på TV2. Ellers turnérte vi i desember med juleshowet Hem’att tel jul, noe som førte øss for fyste gong tel indre Ryfylke. Da var det show på Finnøy, Tau, Hjelmeland og Sand. – Flott natur og enestående publikum!

Søk på Kjetil: glomdalen.no!
2007 - Endelig ny plate!

Rally rett i kroppen

Sammar’n 2006 gjorde je en avtale med Rally Norway om en offisiell rallysang med Vazelina. Musikk og video vart innspelt i desember, og rett etter nyttår 2007 kom singal’ Rally rett i kroppen. Men nå var det også viktig å planlegge og øve inn nytt album. Vi hadde jo planer om et nytt album året før, men vi rakk ganske enkelt itte. Kjetil og je øvde’ en gong i vikua på Kongsvinger, og resten ta bandet øvde i sceneriggen mens vi hadde spellejobber. Vi spelte inn 22 sanger med portabelt studio i gamlekaféen på Sillongen ved Toten Hotell. I løpet ta juni, var i enige om 14 spor med rallylåta som bonus.

Bensin på bålet ferdig!

Endelig er albumet "Bensin på bålet" ferdig! Vi krysser fingra….


2008 - turné for rikskonsertene : "Hele Norge synger!"


2008 var det turne for rikskonsertene ”Hele Norge synger!” Selv om det var ”strøjobber” over hele landet dette året, var det denne turnéen som opptok det meste av tiden dette året. Eldasr og pianist Tor Welo, tok turnéen på forhånd, og øvde med korne før Vazelina ”kom etter” noen uker senere. Med økonomisk støtte fra Rikskonsertene var Vazelina rundt på små, men utrolig trivelige lokaler. Høggar’n ble forresten bygget inn i medbrakt ”glassbur” så lyden ikke skulle påvirke sangkorenes mikrofoner! Høggar’n slo hardt, og korene sang så det hjallet. Denne turneen var noe av det mest minneverdige Vazelina har vært med på.


2009 - Juleshow med "Hem'att tel jul" på Gardermoen


2009 var det juleshow med  ”Hem’att tel jul” på Clarion Hotell på Gardermoen. Her var det fullt hus med både julebord og show med Vazelina., og det sier ganske så mye….-dette er Norges største hotell, så Vazelina måtte kjøre bil mellom garderobe og scene i samme bygning!


2010 - "Hem'att tel jul" på Lillehammer


”Hem’att tel jul” var det også på Lillehammer 2010. Da var det juleshow sammen med den lokale ”helten og komikeren” Bjørn ”Gufrid” Kleiven på scenen på Raddison BLU. Hotellet hadde bygget ny konferansehall med nyeste nye av teknikk både på scenen og i salen, så dette var et show som imponerte alle som var der. Også her var det fulle hus i desember!

2012_sundvollen_hilde

2011 - "Hem'att tel jul" på Sundvollen m/Hilde


2011 var det ”Hem’att tel jul” , denne gangen med Hilde Lyrån på Sundvollen Hotell. Hilde klemte tel ( …itte overraskenede…) med fullt pådrag, så her var det full jubel og fulle hus i hele perioden. Det var nå første gang på mange år, at det var ei dame på scena sammen med Vazelina. Derfor var det et gjennomgående tema med ”11 år uten kvinnfolk” og lignenede ”episoder” som rød trå i showet. Hilde leverte en strålende jobb tel både publikums og Vazelinas store begeistring!

2012 - Show med Blunck!


2012 laget vi et show sammen med vår gode venn Øivind Blunck, eller «Fridtjof» som rollefiguren heter!  Forestillingen var et jule-show  «Hjul igjen!» og var satt i sammen som et slags «best of» av Vazelina og Blunck. Tullebukken Fritjof passet bra sammen med Vazelina. – Modellen var, at Vazelina sang sine sanger om biler, brennevin og gamle kjerringer, der Fritjof var som en slags sidekommentator/ekspert på hvordan «dette skal gjøres»!

 

2013 - Fra ZERO til 60!


Juleforestillingen «Hjul igjen!» med Øivind Blunck ble «bygget om» til forestillingen «Dobbel dose» 2013. Denne gang var det en kort turné, Drammen teater, Kongsberg Kino, Storefjell, Kristiansund, før Vazelina og Blunck laget en helt ny forestilling «Fra ZERO til 60!» med première på Tjuvholmen, Hamar 13. juni. Dette var en stor suksess, og Vazelina spilte (…og hadde det moro også privat på Hamar med Øivind…) hele sommeren!  Showet innehold en del nyskrevet av tekst og musikk, men ikke publisert materiale. – vi får se hva vi gjør med det…

For første gang på mange, mange år, spilte Vazelina på rock festival-scene, og det var Spydeberg Rock som var «sikre i sin sak» og booket Vazelina for en konsert. Dette gikk kjempebra, og festivalen har ønsket Vazelina tilbake hvert år etterpå!  Vazelina skal spille der i mai  2018! En kuriositet er, at Eldar og Arnulf laget en reklamefilm for «opphøgde potteter» dette året.

 


2014 - Ruser av lykke!


2014 var enda et nytt show med Øivind Blunk «Fridtjof»  Nå var det «Ruser av lykke!» med première 12. juni også på Tjuvholmen, Hamar. Dette var nyskrevet forestilling med mange nye låter og nummer. Forestillingen gikk for fulle hus hele sommeren til stor glede for oss alle!

I tillegg til «strøjobber» over hele landet, var det en del TV-innspilling med Vazelina dette året.  Sommeren laget vi TV-programmet «Vazelinas elleville verden» for NRK.  Andreas Diesen kom med kamera-crew til Vazelina-museet i Hunndalen, der Vazelina spilte inn «mellomstikk» og div. tullball for programmet. Ikke uventet var det mange som så på dette på TV.

650 000  så også på Eldar og Viggo Sandvik i Tore Strømøys «Sanger om Norge». Her var det Vazelinas «På Gjøvik» det handlet om.

 

2015 - TV innspillinger.


2015.  Ny «runde» med strøjobber/show . Særskilt husker vi Rena Rock festen på Rena med allsang over hele Rena sentrum! Minneverdig er innspillingen «Allsang på grensen» på TV2 i august.

Sesongen ble avsluttet i med jule- show på Storlien Hotell i Sverige!

 

2016


Musikalske show, men starten på no’ nytt med ny mann på scenen: Even Finsrud på perkusjon.

2016 var enda et år med «strøjobber» over hele landet. Minneverdig var konsertene på studenthuset «Huset» på Gjøvik, Slobrua og UKA på Landbrukshøgskolen på Ås! …men Eldar fikk en forespørsel om Vazelina kunne spille på rock-scenen Union Scene, Drammen…

 

2017 Festivalsommer og rock-scener!


2017 – NY START!  Ny start var det vel ikke, men for første gang spiller Vazelina på festivaler og reock-scener! Året startet med «rein» rock konsert på Union Scene i Drammen. Eldar var særdeles skeptisk til oppdraget, fordi sist gang Vazelina spilte i Drammen, var det to fulle hus i Drammen Teater. Derfor ville det være nedtur for alle hvis det det ble «passe dårlig» med billettsalg på Union Scene. Men det ble fullt hus og full jubel!  Dette var moro, og Vazelina bestemte seg brått å «kun spelle’ rocke-show» resten av året. I løpet av kort tid, var Vazelina booket inn på nesten alle de største festivalene i Norge! Vi nevner Trollrock, Tysnesfest, Kongsberg Jazz, ØYA Oslo, Steinkjerfestivalen, Tons Of Rock, Grenseløs Kirkenes +++. Med publikumsrekorder og gode kritikker ble det nå booket festivaler og rock-scener også for hele 2018!

 

2018


startet med en liten vinter turné med konserter Horten, Ålesund, Byscenen Trondheim og Rockefeller Oslo. Hele sommeren er nå booket og alle renommerte festivaler og rock-scener står på turné-lista!

Utviklet av Atilla Moen-Duran