Printed from Vazelinas homepage - 22-07-2024 15:07:34

Vazelina med Charterfeber

Industrielle mengder med hvit nedbør kan få selv en ihuga totning tell å lengte etter sol og varme, forklarer Arnulf ”Høgger`n” Paulsen mens svetten renner i 30 grader pluss på playa`n.
- av Bente Storsveen Åkervall, dagnatt.com - 24.10.2013 (oppdatert 24.10.2013)

Han har tatt spaden i andre hånda, pakka med seg fruen og flyttet på vinteropplag til Gran Canaria.

20131108-09_paulsenLikevel har`n problem med å la latskapen ta overhånd, eller å sitte på ”ræva” hele da`n, som han selv utrykker det. Det rykker i rytmefoten og organiseringslysten høgger i sjela, noe som har ført tell at resten av gjengen fra Vazelina Bilopphøggers tar med seg Enebakkingen, han Fridtjof og kommer nedover til Gran Canaria for å lage til show og spetakkel i Arguineguin.

Det er sommershowet ”Fra zero til 60” som får Spania premiere i Arguineguin. Det rigges til et flunkende nytt sirkustelt der morosamme historier fortelles hulter til bulter med fullstendig latter garanti, forteller ”Høgger`n”. Mer kan han ikke love!       
Når du jobber med`n Øyvind Blunck blir aldri det ene showet helt likt det andre. Gjerne blir det bærre bedre og bedre, humrer Arnulf som forteller at på Hamar ble det hele 31 forestillinger i sommer der 13.000 mennesker gikk hjem med melkesyre i lattermusklene!!! Masse humor og ikke en eneste rød tråd.

Nå rigges det til i sirkustelt med eksplosiver i piano, moped på scenen, mat servering med nogot attåt, og danseband for resten av slanten, så folket får svinge litt på flæske, som ”Høgger`n” uttrykker det.

”Høgger`n” som er primusmotor i Vazelina Bilopphøgger`s og står for den spanske lanseringa, har hoppa elegant over spanjolene i letinga etter seriøse kontakter. Lokaliteter, sprengbart piano, instrumenter , busselskap og billettselgere er på plass. Egentlig aner vi at om han bare slipper snømåkinga så kan han gjerne holde koken oppe som før!

Kommer det som forventa, en 700 mennesker til forestillingen er veien videre allerede staka ut, i følge ”Høgger`n”. Da blir det månedlige forestillinger med kjente artister i dalgangen ”Balito” mellom Arguineguin og Puerto Rico. Et område der nær sagt alle nordmenn med ett eller et par tilbakelagte besøk på øya, har satt sine fotspor!

Det gamle teltet ble ikke godkjent av kommunens menn, og baren må bygges ny i og med at den gamle var konstruert av bastmateriale som er lettantennelige og fæle greier! Scenen som er bygd over et gammalt basseng må modelleres litt og dalgangen som har lidd under vannmasser skal få besøk av traktorer og anleggsmaskiner for å freshe opp imagen, forteller ”Høgger`n”.

Arnulf Paulsen vil ikke nevne navn for offentligheten ennå, men har allerede blitt kontakta av folk som gjerne tar seg en tur sydover for å laga ‘tell show og moro for folk som forlater fedrelandet vintertid. Blir det suksess i sirkusteltet ser han ikke bort fra at det går å laga ‘tell no moro med ulike artister hele sesongen igjennom her på Gran Canaria. Har mye planer men je hakke kømmi lenger, sier han mens vi venter på at baren ”Naboen” i Playa`n skal åpne. Den norske baren i Playa del Ingles er et sted “Høgger`n” og kona stikker innom iblant. Ellers blir mest romantikk hjemme, og lange middager i lag med gode venner.

Selv om ”Høgger`n” har solgt bilopphuggeriet er`n fortsatt daglig leder ved det gamle kalkbrottet nær gården Gamme på Toten. Til helga skal han hjem på spillejobb for Fellesforbundet på Hamar. Det kommer til å bli en del frem og tilbake mellom fosterland og palmesus forstår vi.

Det var i 1973 som Arnulf Paulsen etablerte firma sitt; Vazelina Bilopphøggers, som til alle svenskers informasjon er et en hederlig bilskrotning. Her ble det folkekjære rockabilly bandet med samme navn dannet julen 1979, etter at kompisen Eldar Vågan oppdaget et trommesett fra 1953 på bakrommet. Det nye bandet stilte opp på dristriktsuttakelsen til NM i rock i 1980, og gikk av med seieren.

Bandet bestod den gangen av Eldar Vågan (gitar), Arnulf Paulsen (trommer), Bjørn Berg (vokalist) og Thorbjørn Nicolaysen (bass), samt koret VRAKPANT.

Suksessen med det første albumet 24 timers service gjorde at Vazelina Bilopphøggers kunne satse profesjonelt. Platen bestod hovedsakelig av kjente rockelåter fra 50- og 60-tallet, tilsatt norske tekster. Nye plater ble spilt inn på løpende bånd gjennom hele 80-tallet, også i London og Nashville. Hver eneste ny plate resulterte i høye salgstall. Eldar Vågans finurlige tegninger fikk plass på flere plateomslag.

På 90-tallet avtok plateproduksjonen i sammenheng med at Vazelina Bilopphøggers stadig ble mer aktive på revyfronten. Det startet med en opptreden i Alf Prøysens Tros i Taklampa på Det Norske Teater i 1985. Året etter hadde de sitt første sommershow i Tønsberg sammen med Hege Schøyen og Øystein Sunde (Lufta er for alle). Deretter gikk turen til Chat Noir. Nye show fulgte med Maj Britt Andersen, Pia Borgli, Marianne Krogness og Nils Vogt.

Et nytt marked åpnet seg for Vazelina Bilopphøggers etter TV2 suksessen The Julekalender. Eldar Vågan, Viggo Sandvik og Alf Tande-P laget et manus som falt i smak og 24 episoder av Vazelina Hjulkalender ble spilt inn i dan gamle Fred.Olsen hangaren på Fornebu. Det ble ny adventsuksess med 800 000 seere hver kveld!! Vinteren og våren 2001 ble det utgivelse og turnering av albumet “Hei Sveis!” og våren/sommeren 2002 gikk med til forberedelser og oppfølging av det seks uker lange showet “Fri Flyt!” på Kapp. Vinteren 2004 startet en omfattende konsertturne, der de hentet frem et eldre repertoar og spilte på plasser i Norge de ikke hadde vært på et drøyt tiår. Så var de i gang med Dvd-en “Rett og Slett!” før de i 2005 ble tildelt gullplata for albumet “Bedre hell `all medisin!” Albumet solgte 40 000 eksemplarer.

Mopedkjekkasen Øyvind Blunck, alias “Fridtjof” som kommer fra Ytre Enebakk, der det i følge 20131108-09_fridtjofhovedpersonen “ikke skjer en dritt” har under sommeren 2012 forflyttet seg til Mjøskanten og verdensmeteropolen Tjuvholmen på Hamar. Sammen med de lokale bilopphøggerne har han spilt i sommershowet “Fra ZERO til 60” i 5 uker, og trimmet lattermusklene til publikum i Hamar. Fire dager i uka – ofte med doble forestillinger – har de solgt til nærmest fulle hus i 400-manns teltet. Det har gitt mersmak!

Nå skal Hamar-suksessen flyttes til Gran Canaria, nærmere bestemt til “little Norway” i Arguineguin.

Les denne saken - og mye annet - på dagnatt.com sine hjemmesider

20131108-09_vazelina_fridtjof

Billetter er og få kjøpt hos:

Naboen Bar og Hurtigruta Bar i  Play Del Ingles

Computer Service, Ancorasenteret og Norske butikken i Argunigin

Barbugua Show-bar i Porto Rico

Holiday Clubresorts Beach Amadores20131108-09_paulsen_avisa
 Utviklet av Atilla Moen-Duran