Printed from Vazelinas homepage - 27-05-2020 22:05:08

Finnmarken: Sjangalabangala!

Finnmarken/Gjøvik: Sønnen til Eldar Vågan lærte å si «Roger Ruud» og rette fingeren i været før «mamma og pappa».
- av Frode Hermanrud - 02.12.2009 (oppdatert 02.12.2009)


Hele artikkelen kan du lese på Finnmarken sine hjemmesider her
20091202_finnmarken_534

Publisert 02.12.2009 kl 13:39 Oppdatert 02.12.2009 kl 13:47 


Det er det en viss fare for at andre smårollinger gjør i år også.

– Det er i alle fall artig at TV2 sender hjulkalenderen i år, også. Det blir vel tredje gangen, det, sier Eldar Vågan fornøyd til Oppland Arbeiderblad.


Travel jul
Det blir mye Vazelina Bilopphøggers denne jula. Fra og med tirsdag denne uka skal vi besøke «høggera» hver dag i den bejublede Vazelina Hjulkalender. – I tillegg skal vi være med i Julemorgen på NRK i romjula. Vi ble også spurt om å være på Frokost-TV på TV2, men da sa vi stopp. Det finnes grenser hvor ofte vi skal kline trynene våres inn i stua til folk i jula, humrer Vågan.

Men liveopptredener blir det plass til ved siden av.

– Ja, fra 4. desember skal vi spille sju kvelder på det som vel er Norges største hotell ved Gardermoen. 700 spisegjester er det plass til, sier Eldar Vågan.


Sa nei
Det kanskje ikke alle vet, er at det faktisk var Vazelina Bilopphøggers som først ble forespurt om å gjøre den i utgangspunktet danske serien The Julekalender.

– Vi så noen episoder, men vi fant raskt ut at det ble for sært for oss. Oss i nisseluer, liksom. Derfor fant vi ut at dette kunne vi gjøre like godt selv, så Viggo (Sandvik), Tande-P og jeg satte oss ned og begynte å skrive på serien. Det angrer vi ikke på, kan du si, humrer Eldar.

Han legger til at det ligger en ny idé og vaker i bakhodet:

– Det er å lage en fortsettelse av Vazelina Hjulkalender. En kriminalserie der vi sitter som blaserte rockestjerner i høggeriet og ser på TV hele dagen. Så kommer Kjetil Foseid inn som den nye karen og får oss på beina igjen, gliser Vågan på sitt sedvanlige «kanskje jeg ljuger, kanskje ikke»-vis.


Husker replikker
Vazelina Hjulkalender er uansett en suksess. Tidligere sesonger fulgte et sted mellom 700.000 og 800.000 seere med høggeras kamp mot fiffen på Blazerfjell hver eneste dag. Både Vazelina-gutta og TV2 håper naturligvis på tilsvarende seertall også i år.

– Klart det er moro, og spesielt artig er det når noen av replikkene er blitt folkelige munnhell, sier Vågan, og sikter spesielt til Arnulf Paulsens take-off-uttrykk «sjangalabangala».

– Det uttrykket var det en kompis av meg som hørte da han gjestet en campingplass i Telemark for mange år siden. Dette var mens Aage Samuelsen huserte som verst. Plutselig stormet det en kar ned skråningen mens han ropte: «Jeg er så glad jeg er frelst! Sjangalabangala!» (ANB)
 Utviklet av Atilla Moen-Duran