Printed from Vazelinas homepage - 20-06-2019 18:06:18

1. Hjulkalender: Møter nissen

Historien starter med at julenissen faller gjennom et hull i ozonlaget og havner på høggeritomten. Nissens slede er ødelagt og nissen selv har fått et lite hukommelsestap. Og det verste av alt, er at barna ikke kan få julegaver om han ikke får reparert sleden og kommet seg opp i luften igjen.
- av Ågot Caroline Nilssen, TV2 - 01.12.2009 (oppdatert 02.12.2009)


20091201_hjul_tv2

- Det blir mange forviklinger, både med nissen og andre personer som dukker opp i serien, forteller Eldar Vågan om "Vazelina Hjulkalender", som første gang ble vist på TV 2 julen 2002.

Får fiender
Allerede i den første episoden får seerne stifte bekjentskap med Inga Toppen som eier Blazerfjell Panorama Apartments. Dette er et høyfjellshotell som ligger like over høggeritomten. Her har flere rikinger kjøpt andeler, men blir opprørte når de oppdager at høggeriet ødelegger utsikten, forgifter luften med fyring og at Vazelina-gutta dessuten forstyrrer høyfjellsfreden ved å spille musikk.

- Det er ikke til å legge skjul på at Inga Toppen og de rike Bruspulvergutta på Panorama blir våre fiender. De vil for enhver pris bli kvitt høggeriet. Men jeg røper ikke om de lykkes, smiler Eldar Vågan.

Varme og humor
Det tar i hvert fall 24 episoder før du får et helt sikkert svar på det. I mellomtiden kan seerne få med seg sprø innslag som eksempelvis at Høgger´n reiser tilbake i tid.

- Det er mye sprøtt i serien, ja. Men vi har i første rekke ønsket å lage en førjulsserie med varme og humor, sier prosjektleder Arild Brubak.

I tillegg til Vazelina, er det en rekke fremtredende navn på rollelisten. Hilde Lyrån spiller Inga Toppen, Maj Britt Andersen spiller bondekone og Lars Funderud Johannessen spiller SFT-kontrollør Sølve Tandsuper. I rollene som de rike Bruspulvergutta finner vi Per Egil Aske, Lasse Lindtner og Gustav Adolf Hegh. Nissen spilles av Lars Sørbø.

På TV 2 tirsdag 1. desember kl. 17.45.

 Utviklet av Atilla Moen-Duran